10 januari 2018 - 2018 afgetrapt met de nieuwjaarswedstrijd en receptie

Volgens traditie werd er voorafgaand aan de nieuwjaarswedstrijd eerst gezamelijk gegeten in kantine Goed Genog.

Wedstrijdleider Arjan liet de spelers weer na de lunch lootjes trekken voor team 1 en team 2.... De gemixte teams bestonden dit jaar uit selectie, veteranen en dames en onder leiding van scheidsrechter Hans Buis werd er een mooie pot gespeeld. Neem gerust nog even een kijkje onder het kopje 'foto's'. Na het fluitsignaal werd aansluitend de nieuwjaarsreceptie gehouden waar voorzitter Dirk Poot onderstaande nieuwjaarstoespraak hield.

Dank aan iedereen die deze gezellige dag mogelijk heeft gemaakt!

Nieuwjaarstoespraak 2018

Dames en heren.

Welkom allemaal op de Nieuwjaarsreceptie van de voetbalvereniging ALC. Het doet de club goed dat jullie in grote getale de tijd hebben genomen om deze receptie bij te wonen. De feestdagen zijn achter de rug en we maken ons nu echt op voor het nieuwe jaar. Dat doen we hier, in ons eigen clubhuis.

Al een aantal jaar zijn we bezig om vooral met zijn allen de club te dragen. Een uitspraak die ik in januari 2015 deed was dan ook: Vorm samen de vereniging, wees samen de vereniging, draag samen de vereniging.

Destijds een goed voornemen wat goed is opgepakt. Want inderdaad doen we steeds meer samen. Er staan steeds weer vrijwilligers op om samen ALC te dragen. Zelfs Koning Willem Alexander sluit zich in 2018 bij ons aan, want ook hij benadrukte vooral die samenwerking in zijn nieuwjaarstoespraak.

Voetbal is onze gezamenlijke passie en je raakt er nooit over uitgepraat. Vandaar ook dat de voetbalvereniging een aantrekkingskracht in ons dorp heeft, voor jong en oud. Zelfs wanneer je niet van voetbal houdt, dan nog kan je hier, langs de lijn of in de kantine, gewoon aansluiten. Je maakt contact met je buurman uit de straat, terwijl je die anders nooit spreekt. Het is hier eigenlijk helemaal geen kunst om snel contact te maken. Daar hebben we geen smartphone voor nodig.

Met elkaar, voor elkaar. Daar zullen we in 2018 mee verder moeten. Accepteer dat sommige zaken anders gaan. De wereld verandert, de mens verandert, en de vereniging verandert mee. Belangrijk is dat we gastvrij blijven. Iedereen heeft de mogelijkheid zich bij ons aan te sluiten, graag zelfs. Want het blijft moeilijk voor de vereniging om het ledental op peil te houden.

Laten we elkaar positief benaderen om het voor iedereen dragelijk te houden. De voetballers aanmoedigen en positief steunen. Steun de vereniging. Je krijgt er veel energie voor terug. Kom lekker simpel vrijwilligerswerk bij ALC doen. Gewoon met je handen. En na afloop een koppie teut aan de grote tafel. Vrijwilligerswerk geeft rust! Je moet er alleen zelf voor zorgen dat je er regelmatig op de juiste manier van geniet.

Het is hier een mooi moment om uit te spreken dat we van 2018 een mooi jaar gaan maken.

Dirk Poot

Voorzitter vv ALC