21 februari 2018 - Ondertussen bij de JO10-1

En toen....

was de winterstop zomaar weer ten einde en konden onze jonge helden weer de frisse Abbekerker voetbalweide in. Tegen buurman DWB nog wel, stoere knapen die onvervaard de vrieskou op de fiets hadden getrotseerd om naar Abbekerk te komen. Spielmacher Wim moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, maar de overige 8 lieten zien dat ze er klaar voor waren om de strijd aan te gaan. In De Weere hadden we (voor de beker) nog een lelijk pak op de broek gehad (11-3), dus gaf ik de jongens en meiden het advies om niet al te lief te zijn. Ik werd niet teleurgesteld. Hoewel we uiteindelijk wel met 0-4 de bietenbrug op gingen, werd serieus tegenstand geboden en haalden de meesten van ons het beste in zichzelf naar boven. Er werd geknokt, gewerkt, geduelleerd, terugverdedigd, hulp verleend aan teamgenoten die werden overlopen en zelfs aangevallen daar waar mogelijk. Waar ik in andere wedstrijden nog wel eens iemand meen te herkennen die wordt overvallen door een aanval van "geen zin", ging iedereen er nu vol voor om niet nog een keer volledig weggeblazen te worden. En dat in de kou op een (soms) hard en (soms) glad veld. Chapeau voor allen!
Kor