Home > nieuws

03 juni 2019 - …net niet voor de kanjers van ALC MO13

Na 2 keer kampioen te zijn geweest dit seizoen gingen de ladies zaterdag vol goede moed voor het toetje toe: de finale van de KNVB beker!

Samen met alle supporters in de bus werd vertrokken naar Uithoorn en toen we daar aankwamen zagen we zelfs juf Erna daar ook al zenuwachtig heen-en weer drentelen. Top Erna dat je er was om de meiden te steunen.

Tegenstander Benschop was ook een vet goed team maar toch was ALC zeker in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. Aanval op aanval golfde op de Benschop-keepster neer maar het mocht niet lukken. Steeds een been of voet in de weg en zelfs een keer de paal. En toen, geheel tegen de verhouding in, een uitval en pats boem en 0-1 achter… Na de rust hetzelfde spelbeeld alleen werd Benschop nu ook iets gevaarlijker en zelfs scoorden ze de 0-2. Toen wij direct daarna de lat raakten zag je langzamerhand de krachten wegvloeien bij onze ladies, zo ook de hoop op de winst. De 0-3 deed er dan ook eigenlijk niet meer toe.

Meiden, wees trots op de geweldige en unieke prestatie die jullie met zijn allen hebben neergezet. Zoals ik in de bus vooraf zei, jullie hebben historie geschreven: nog nooit, helemaal nooit in de geschiedenis van ALC is het een team gelukt zich te plaatsen voor de KNVB bekerfinale. Laat die prachtige medaille die jullie van de KNVB kregen dan ook goed aan iedereen zien.

Speelsters Julia Boelhouwers, Sara Dahbour, Milou Dam, Demi Haijema,  Puck Kuhr, Robyn Legel, Senna Smit, Fenna Vonk, Lieve en Mijntje Webster, trainer Raymond Kuhr en coach Emmy Moolenaar: van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Toppers zijn jullie, alle 12!

Jullie trotse voorzitter,

Sjaak Ros

filmpje.podiumMO13Terug naar de homepage