Home > nieuws

23 september 2019 - Bedankt Ronnie en Thieu!

Aan al het mooie komt een einde. Zo ook aan de voetbal carrières van Ronald Blaauwbroek en Matthieu Bruinsma, althans in ALC 1.

Daarom werden ze beiden gisteren na afloop van ALC-DRC letterlijk en figuurlijk even in het zonnetje gezet.

Eind jaren ’90 onder de toenmalige trainer Rob Tepaske maakten Matthieu (‘81) en de iets jongere Ronald (’82) hun debuut in ALC 1. Hun voetballeven kende dieptepunten (zoals een paar degradaties) maar zeker ook hoogtepunten als kampioenschappen en promoties. De promotie van 2007 staat van die hoogtepunten hoogstwaarschijnlijk op nummer 1. Toen namelijk werd onder leiding van trainer Frits Kuijpers voor de allereerste keer ooit promotie naar de 4de klasse bewerkstelligd door ALC.

Het werkterrein van deze 2 voetbaldieren was immer de verdediging. Een andere overeenkomst was hun werkethiek: nimmer verzaakten ze op het hebben van inzet. Kortom, mannen waar je op aan kon!

Ronald gaat een stapje terug doen naar het 2de of naar de vets (net waar ze hem nodig zijn). Matthieu gaat een stapje verder doen, namelijk verhuizen naar Benningbroek en daar voetballen bij de vets van DESS.

Ronald en Matthieu of in jullie voetbalnamen Ronnie en Thieu  …bedankt voor jullie geweldige inzet en betrouwbaarheid al die jaren voor de selectie van ALC!

Sjaak Ros, voorzitterTerug naar de homepage