04 maart 2020 - Douchen na het voetballen

Steeds vaker komt het voor dat spelers/speelsters na de wedstrijd niet douchen, een hele verkeerde ontwikkeling.

Tijdens de wedstrijd wordt je vies van het gras en/of de modder (kunstgras geeft natuurlijk minder af……..) en werkt (als het goed is) iedereen hard voor de overwinning waarbij het nodige zweet loskomt. Dat is allemaal prima en lekker en hoort bij de (voetbal)sport. Hierbij hoort wat ons betreft ook dat je na de wedstrijd gaat douchen en dan weer schoon en fris bent voor de rest van de dag. Dit is wel zo hygiënisch!

Het is natuurlijk ieders eigen verantwoordelijkheid om wel/niet te douchen. Realiseer je echter wel dat wanneer je na de wedstrijd niet helemaal fris bent/ruikt, je ook anderen tot last bent. Er zijn al situaties bij andere verenigingen geweest dat ouders weigerden om niet-gedouchte spelers in de auto mee terug te nemen. Dit soort situaties willen wij voorkomen. Daarnaast is douchen na het sporten goed voor het herstel van het lichaam en is het vaak erg gezellig in de kleedkamer dus ook nog goed voor de teambuilding. Redenen genoeg dus om te douchen na het sporten!

$jR