• 10 april 2022 ALC winnaar 2e periode van klasse 5A! 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
    21 mei 2022
    ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 21 mei 2023 ALC seizoen 2023-2024 ook 4e klasser!
  • ALC JO16 – DWOW JO16, 3 februari 2024

Na het minder geslaagde potje de week hiervoor werden de toeschouwers en coaches nu, alweer in eigen huis, verrast met een mooie galavoorstelling van de mannen. Er was kennelijk wat recht te zetten. Wel om 9.00 uur ’s ochtends, uitslapen was er niet echt bij.

De tegenstander, DWOW uit Wieringerwerf (Dikke Wijven Onder Water zeiden wij vroeger, maar nu is dat natuurlijk absoluut not done), was qua sterkte vergelijkbaar met de Wherevogels van de vorige week, maar het verschil was dat ALC gewoon in betere doen was. Hongeriger, zou ik bijna zeggen, maar toch ook met beter samenspel. Het één zal het ander wel in de hand hebben gewerkt. Ook het scoreverloop hielp ons: al redelijk snel liet Kevin, na een mooie assist van Micha, zien nog steeds over een aardige snelheid te beschikken en de 1 tegen 1 ook nog te beheersen: 1-0. De mooiste goal van de dag kwam van de voeten van Mark, die van grote afstand (40 meter?) de ballenvanger van de gasten wist te verschalken. De bal vloog prachtig over alles en iedereen heen, en daalde vlak onder de lat fraai in het doelnet. Wat volgde waren nog goals van Kevin (2, waarvan weer 1 met assist van Micha), Koen en Baha. En dat hadden er nog wel meer kunnen / moeten zijn, maar ja, er moet iets te wensen blijven. Helaas hadden we na de rust de bijna traditionele het-kan-wel-wat- rustiger-aan-want-we-staan-toch-dik-voor-periode aan, waarin DWOW de eer wist te redden met een goal. Eindstand derhalve 6-1, een klinkende overwinning noemen we dat.

Nog een pluim voor de Bijma brothers, die een mooie, stabiele, degelijke pot voetbal lieten zien. Voor Dylan is de voorstopperplek al bijna zijn 2e huis en iedere spits beleeft een moeilijke wedstrijd als hij tegen Dylan moet spelen. Joppe is wat wisselvalliger in zijn spel, maar heeft dan ook niet echt een vaste plek in het team. Zaterdag begon hij bijvoorbeeld als linksback en kwam hij na de rust terug in het veld als rechtshalf. Op beide posities ging het afgelopen zaterdag prima, tot de kramp hem een kleine 10 minuten voor tijd tot een wisselbeurt dwong. Ga zo door Joppe, spelen naar je mogelijkheden, rustig blijven en je niet (ook niet door jezelf) gek laten maken.

Zaterdag a.s. spelen we uit tegen Purmerend. Aftrap 15.00 uur, vertrek 14.00 uur vanaf het dorpsplein.