• 10 april 2022 ALC winnaar 2e periode van klasse 5A! 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
  21 mei 2022
  ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 21 mei 2023 ALC seizoen 2023-2024 ook 4e klasser!
 • ALC JO16 – Sporting Andijk JO16, 30 september 2023

  De weergoden blijven de JO16 goed gezind, ook deze zaterdag was het schitterend voetbalweer. Nog zonder Mark en Sepp en eigenlijk ook zonder Arne, die alleen moral support kon geven vanaf de bank, mochten we na 2 uitwedstrijden weer eens op Goed Genog acteren, tegen Sporting Andijk, met ex-Abbekerker Wim Smit jr. in de gelederen. En die heeft het voetballen bij ALC geleerd, dus die kan er wel wat van πŸ˜‰ Pech voor ons was, dat zijn teamgenoten ook een heel leuk spelletje op de voetbalmat konden laten zien.

  Alle hens aan dek dus. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Patrick togen we ten strijde om de Andijker verdedigingsmuren te slechten. We hadden echter de grote pech, dat hun keeper ergens een voetbalmagneet onder zijn kleding had verstopt, want we kregen de bal er niet in. Andijk had daar aan onze kant wat minder moeite mee, waardoor we met de rust al tegen een 0-3 achterstand aankeken. Goed combinerend kwamen ze vaak in kansrijke positie en ondanks de vele reddingen van Moos wisten ze toch 3x te scoren. Wel gaven we de goals een beetje te makkelijk weg. Weifelend ingrijpen en soms tekort snelheid achterin, positioneel niet helemaal goed staan, ontbrekende communicatie, te weinig assistentie vanuit het middenveld, het kwam allemaal voorbij in de eerste helft. Niet uit onwil of β€œgeen zin”, dit kan nu eenmaal gebeuren tegen een goed spelende tegenstander. Die confronteren je nu eenmaal sneller met je minder sterke kwaliteiten.

  De tweede helft kwamen we beter voor de dag en was Koen, na ongeveer een kwartier, het ALC-eindstation van een aanval over nogal wat schijven. Eindelijk werd de keeper gepasseerd: 1-3. Hartstochtelijk probeerden onze strijders door te drukken en het Andijk moeilijk te maken, maar onze pogingen strandden jammerlijk rond het 16meter gebied van de tegenstander. Moegestreden en uitgewisseld moest ALC, in de omschakeling, in de laatste minuten nog 2 tegengoals incasseren, waardoor de 1-5 einduitslag werd bereikt.

  Man of the match voor mij was dit keer Joppe, die de hele wedstrijd als middenvelder volmaakte en zijn beste niveau dit seizoen aantikte. Spelend naar de mogelijkheden, rustig blijvend en doorgaan bij tegenslag, lastig voor de tegenstander en vrijwel altijd een rood shirt vindend in de passing. Hou dit vol Joppe, prima wedstrijd! Maar laat ik de anderen niet tekort doen, de inzet was eigenlijk bij iedereen goed, de uitvoering kon bij sommigen wel beter, iets waar we allemaal wel tegenaan lopen.

  Zaterdag a.s. de laatste wedstrijd van deze (beker)reeks, uit tegen het eveneens nog puntloze KGB (Bovenkarspel). Aftrap is 13.00 uur, we vertrekken 12.00 uur vanaf het dorpsplein. Chauffeurt u weer mee? Dit kunnen jullie ook evt. aangeven in de voetbalapp op voetbal.nl!