• 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
  21 mei 2022
  ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 21 mei 2023 ALC seizoen 2023-2024 ook 4e klasser! 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax
 • ALC JO16 – Westfriezen JO16, 9 september 2023

  Met slechts een paar trainingen achter de rug was het deze tropische zaterdag tijd voor de 1e wedstrijd van het seizoen voor onze matadors. Dit jaar als JO16, voor de beker ingedeeld in de 2e klasse! In de kleedkamer bleek dat heel wat XS-shirts en broeken gewisseld moesten worden voor M en zelfs L. Ook het aantal spelers met spiksplinternieuwe (maatje groter!) voetbalschoenen was heel behoorlijk.

  De eerste 10 minuten stelden de coach niet bepaald gerust. Eerlijk is eerlijk, de tegenstander uit Zwaag liet het balletje makkelijker rondgaan dan onze roodzwarte brigade. Maar daar tegenover werd een flinke dosis werklust en onverzettelijkheid getoond, en daar wisten de gasten niet altijd goed mee om te gaan. Een 0-1 achterstand werd vrij snel door Kevin, na een lange bal van achteruit liet hij de verdediging van Westfriezen de hielen zien, heel beheerst met een laaggeplaatst schot tenietgedaan. Toch even slikken voor de gasten. ALC voelde dat het momentum hun kant op kwam en bleef aandringen. Met succes, want een pass van Mark kwam bij Kevin terecht, die vervolgens de vrijstaande Koen wist te bereiken, die de 2-1 scoorde. Mooi gecombineerd!

  Het was echter nog relatief vroeg in de wedstrijd en de drinkpauze halverwege gaf de Zwagers weer een beetje puf. Na een eveneens mooie combinatie-aanval wisten ze de gelijkmaker achter Moos te krijgen. Op dat moment niet helemaal verdiend, want ALC was meer op hun helft te vinden dan andersom. Gelukkig wist Sammy dat, wederom via een assist van Kevin, met een bijzonder fraaie goal hoog in de linkerbovenhoek in de stand uit te drukken en gingen we met een 3-2 voorsprong de rust in.

  In de kleedkamer troffen we vervolgens 50 shades of red aan hoofden aan. Het snikhete weer en de goed spelende tegenstander hadden al flink wat van onze jongens gevraagd. De luxe van 4 wissels kwam dus prima uit. Het krat met bidons en de waterzak werden weer gevuld voor de 2e helft. Hierin moesten we echter toch het onderspit delven. De gelijkmaker viel niet geheel onterecht, maar helaas moesten we via een penalty een paar minuten voor tijd nóg een tegengoal incasseren. Luca’s sliding werd door de goed leidende scheidsrechter beoordeeld als overtreding, met uiteindelijk de 3-4 tot gevolg. Zuur!

  De kracht ontbrak om hier voetballend nog verandering in te kunnen brengen. Grote wolken pubertestosteron van zowel ALC als Westfriezen waaiden over het veld, maar het haantjesgedrag bracht helaas geen verandering meer in de stand.

  Toch kunnen we niet anders dan trots zijn op onze jongens. Veel inzet, daar waar mogelijk goed combinerend (en scorend!), oog voor de medespelers, niet of nauwelijks zware overtredingen en weinig onvertogen woorden onderling na afloop. We gaan het a.s. zaterdag weer proberen, uit tegen de Valken. Aftrap 13.00 uur, vertrek 12.00 uur v.a. het dorpsplein.