• 10 april 2022 ALC winnaar 2e periode van klasse 5A! 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
  21 mei 2022
  ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 21 mei 2023 ALC seizoen 2023-2024 ook 4e klasser!
 • De memoires van een vader, vrijwilliger en nachtwacht

  Vorige weekend was het aan de jeugd om de ALC 75 jaar festiviteiten af te trappen en wel met een clinic, gamen en (nauwelijks of niet) slapen…..

  De ALC-kids ontwaakten op deze feestdag ongeveer rond 6u. Een enkeling zat al om half 7 klaar in tenue om van start te gaan. Eindelijk half 11 en dus vol gas op de fiets of rennend naar ALC en daar vielen de monden open. Het hele veld was uitgezet met allerlei spelletjes en oefeningen, van voetbalsjoelbak, snelheidsmeter tot mini veldjes. Snel ook even binnenkijken of er nog een limo te scoren valt. Daar vielen de monden nog meer open …Goed Genog was omgetoverd tot een complete gameroom of beter gezegd Game Arena!

  Vol van enthousiasme weer naar buiten voor de start van deze dag. Opening van de voorzitter en daarna de trainers van SC Heerenveen welke onze jeugd diverse dingen hebben laten doen. Onwijs bedankt SC Heerenveen voor jullie activiteiten. Na de trainingsactiviteiten en de goed verzorgde lunch ging de oudere jeugd verder met “clinicen”. De allerjongsten mochten even naar huis om bij te komen van alles en wachten tot 16h45 om met nog hogere snelheid weer naar 24C te crossen. Eindelijk weer eens goed eten en daarmee helemaal opgepept voor de game-wedstrijden. Nog even snel buiten kijken of pa en/of ma die tent nu al eens opgezet heeft en gelukkig wel. Alles staat klaar en dus kunnen de games beginnen.

  Wat een avond, wat een actie en avontuur. Er werd gewonnen en verloren maar bovenal super sportief gespeeld en elkaar blijven aanmoedigen. De troostfinale ging tussen Gijs (van de JO10) en Micha (JO15) en werd uiteindelijk nipt gewonnen door Micha. De grote finale ging tussen Omar (JO10) en Mark (JO15) en was op het grote scherm, super geregeld. Heel Goed Genog leefde mee, de spanning was om te snijden. De hartslag van menig toeschouwer sloeg op hol… Ondanks dat Omar zijn team 3 rode kaarten had werd de finale een ware uitputtingsslag en uiteindelijk een gelijkspel. Dus moesten penalties de winnaar opleveren. Uiteindelijk knalde Mark een keer meer raak en dus werd hij de winnaar.

  Na de finale vertrok een enkeling naar huis en bleef een grote groep achter om te blijven slapen op het hoofdveld. Ondertussen was het best al donker geworden maar natuurlijk nog veeeeeel te vroeg om te slapen en moe waren de kids nog helemaal niet(?) Maar uiteindelijk na lang rekken heeft de nachtwacht ons in slaapstand gekregen.

  De nachtwacht: wat een uitputtingsslag was dat, zeg. Kwam dat nou door de volle maan die avond? Of was het de enorme gezelligheid zo met alle ALC-ers bij elkaar(?). Niemand zal het ooit weten maar het was een berenklus om (bijna) iedereen in de slaapstand te krijgen. Opvallend …zo makkelijk als de JO15 was die avond zo 'lastig' waren de JO12 en JO10. Uiteindelijk was het dan JO10 welke allen sliepen, exacte tijdstip niet bekend maar ergens rond half 4.

  Toen de laatste “raddraaiers” nog (JO12 dus) en om de rust buiten op de camping te behouden werden zij eerst maar naar binnen gehaald.  Met een paar potjes 21-en een kopje thee leek het de nachtwacht te gaan lukken ook deze mannen richting hun slaapplaats te krijgen. Helaas was het toen buiten heel vochtig en koud en ook werd het alweer licht dus dat ging ‘m niet worden. Toen maar de slaapzakken en matrassen binnen in Goed Genog gelegd om daar nog een uurtje te kunnen slapen. Maar ook dit mislukte …dus maar weer kaarten en wachten op klokslag 7 uur waarna ze naar buiten mochten.

  Buiten werden om 6:30 de eerste wakker, snel naar toilet en even lekker wakker worden aan de bar is ook weleens leuk, toch? 7:00 was het voedertijd voor de spelers waar camping ALC 75 jaar langzaamaan leeg liep.

  Namens alle kids, hartelijk bedankt aan ALC en de feestcommissie voor deze feestdag en nacht. Wat hebben we ervan genoten!

  Groeten van Jos Kamper

  Nagekomen bericht: vandaag wonnen alle alle teams hun wedstrijd, wellicht dankzij de clinic van SC Heerenveen! 😀