• DWB Thuis

ALC JO14 – DWB JO14 16.10.2021

De laatste wedstrijd van deze poule was tegen de buren uit De Weere. Niet alleen het derbygevoel, maar ook de stand op de ranglijst maakte dat er nog wel een beetje spanning op deze wedstrijd zat. Beide teams stonden bij de aftrap namelijk met 6 punten gelijk in de middenmoot dus een winstpartij zou betekenen dat ALC weer een tijdje een lange neus kon trekken richting de leeftijdsgenoten uit het buurdorp. Dat zou dan zeker gelden voor Mark, die de vorige seizoenen nog actief was in het witte shirt.

Maar het werd een stroef potje voor onze rood-zwarte helden. Niettegenstaande de goede wil en het vertoonde enthousiasme lukte er, met name in de eerste helft, niet heel veel. Zenuwen? Of toch de verdienste van DWB, die wel wat vaardige voetballers in de gelederen bleek te hebben. Hun verdediging, met een laatste man die 2 koppen groter was dan onze spitsen, stond als een huis. Hoewel het voetbal toch met name op de helft van de gasten plaatsvond, waren de plaagstoten van DWB niet ongevaarlijk. Sterker nog, ze wisten op een 0-1 voorsprong te komen door prima te counteren en via de rechterkant de vrije spelers in het midden te vinden, waarvan 1 fraai wist af te ronden. En toen was Leiden een beetje in last en vernam ik links en rechts enig gemopper…. Gelukkig was het rust en konden we even gaan afkoelen. Na een minuut of 5 in de kleedkamer verstomde het geklets, geslurp en de geluiden van krakende plastic bekertjes en werd richting de coach(es) gekeken. Nou net de enige die waarschijnlijk nog niet was afgekoeld, slechte verliezer als ik ben. En dat hebben de jongens dan ook even gehoord en jullie misschien ook nog wel in de kantine. Niet terecht, want, zie hierboven, de inzet was er echt wel.

In ieder geval goed wakker geschud gingen de mannen weer het veld op. Bijna de gehele 2e helft probeerden onze jongens de DWB-code te kraken. Aanval na aanval golfde richting het DWB doel, maar rond het strafschopgebied smoorden de pogingen. DWB wist het fort heel lang te houden, máár …… de goede toehoorder wist de eerste kreun-, steun- en kraakgeluiden bij de zwartwitten waar te nemen. Volledig verdiend gebeurde dan toch, een minuut of 8 voor het eindsignaal, waar ALC recht op had: de gelijkmaker werd door Kevin in het DWB-doel geschoten: 1-1. Een stand waar, denk ik, zowel de DWB staf als Mark en ik vrede mee konden hebben.

De koek bleek echter nog niet op voor ALC. De gelijkmaker had iets laten knakken bij de tegenstander en ALC wist daar in de eindfase van de wedstrijd maximaal gebruik van te maken. Koen, invalspits, werd op pad gestuurd na een pass vanaf het middenveld, wist op snelheid en met goed gebruik van zijn lichaam de bal voor zijn rechtervoet te krijgen en drukte af. De DWB-goalie zag de bal te laat en jawel! de 2-1 op de valreep was een feit. Een orkaan(tje) van geluid barstte los in en rond het veld, de overwinning kon ons, met nog maar weinig minuten te spelen, toch niet meer ontgaan? DWB, conditioneel volledig op een hoop gespeeld, probeerde nog wel de gelijkmaker te maken, maar bij een poging de bal te veroveren werd een overtreding begaan en kende scheidsrechter Sjaak Ros ALC op een meter of 20 van het DWB-doel een vrije trap toe. Alsof er op getraind was tikte Mark de bal snel breed op de vrijstaande Kevin die deze vervolgens bijzonder fraai achter de DWB keeper ranselde en zo voor de 3-1 eindstand zorgde.

De volgende poule begint a.s. zaterdag met een uitwedstrijd tegen Westfriezen in Zwaag. De aftrap is 13.00 uur, graag 12.00 uur aanwezig zijn op het dorpsplein. Ik hoop dat de blessures na een weekje rust zijn genezen en dat iedereen weer kan meespelen.