• DWOW Thuis

ALC JO14 – DWOW JO14, 11 september 2021

De wedstrijd waarin herintreder Mark Veerman, na een paar seizoenen DWB, het rode shirt weer aantrok. En wat staat dat ‘m goed! Welkom terug Mark, we hopen dat je een mooi seizoen bij de JO14 zult hebben.

De groep bestaat nu uit 15 spelers; als iedereen aanwezig is, is het dus lekker druk in de dug-out. Regelmatig komen er vragen langs. “Mag ik er al in?”, “Mag ik straks voorin voetballen?”, “Kom ik er straks nog in?” (soms aangevuld met “voor ….”), jullie kunnen het verder zelf wel invullen. Welnu: ik probeer zo te wisselen, dat elke speler een keer langs de kant komt, maar als de wedstrijd anders dicteert, kan het gebeuren dat speler A de hele wedstrijd speelt en speler B misschien wel 2x wordt gewisseld. Daarbij: soms vragen spelers ook zelf om een wissel, soms voelen spelers een pijntje en soms vraagt een andere reden (…) gewoon om een wissel.

Dan de wedstrijd. De gasten uit Wieringerwerf kwamen de eerste helft niet zo goed uit de verf en ALC was voetballend, in mijn ogen althans, heer en meester. Goed combinerend op de helft van de tegenstander was het wachten op een eerste doelpunt, maar dat duurde toch nog een behoorlijk tijdje. Heel wat vrije schietkansen belandden naast het doel of konden worden opgepakt door de doelverdediger van DWOW. Waar we in vorige seizoenen behoorlijk trefzeker waren en een hoog rendement uit de kansen haalden, is dat tot nu toe minder het geval. Gelukkig wisten we het krachtsverschil voor de rust wel te laten zien: Kevin scoorde een fraaie 1-0 en nog geen 3 minuten later gaf hij een mooie voorzet die door de alerte Sammy werd binnengeschoten.

De 2e helft liet een wat brutaler DWOW zien, dat zo nu en dan zelfs richting het doel van Moos bewoog. Het moest toch niet gekker worden….. Maar dat werd het wel, want zo’n kwartiertje voor tijd wisten ze, na enig geklungel in onze verdediging, zowaar de (vakterm) Anschlusstor te maken: 2-1! En dan worden we, de coaches voorop, natuurlijk zenuwachtig. Het zal toch niet dat???? We prijzen ons dan gelukkig met een aantal spelers dat zich niet gek liet maken. Luca, Mark en Sam repareerden met volle inzet de gaatjes die ontstonden en probeerden weer lijn in ons voetbal te krijgen. Ook Sepp blijft gelukkig altijd de rust zelve in het veld. Uiteindelijk wist Koen, die Kevin had afgelost in de voorhoede, vanuit een pass uit het middenveld de keeper te verrassen en de 3-1 te scoren. Met nog minder dan 5 minuten op de klok betekende dat ‘kat in het bakkie’ en keerde de rust langs het veld ook weer terug. De eerste winst dit seizoen, dat er nog maar vele mogen volgen.

A.s. zaterdag wederom een thuiswedstrijd tegen Grasshoppers uit Hoogwoud. We trappen af om 11.00 uur, graag aanwezig in de kantine uiterlijk 10.30 uur.