• Grasshoppers Thuis

ALC – Grasshoppers 18.09.2021

Zal je net zien… de week na mijn uiteenzetting over 15 spelers en 4 wissels en hoe we daar mee omgaan, moesten we het deze zaterdag zonder Daan (niet fit) en Valentijn (verhinderd) doen. Maar ach, de tegenstander van vandaag, Grasshoppers (Hoogwoud), had alles nog verloren, dus dat zou toch wel een ‘makkie’ worden.

Maar dat liep toch even anders. De tegenstander liet zien echt wel een beetje te kunnen voetballen en beschikte over een snelle en koelbloedige spits, met als gevolg dat we maar liefst 3x op achterstand werden gespeeld. Nogal wat ALC’ers zaten niet in de wedstrijd. Met de inzet en strijd was weinig mis gelukkig, maar het aannemen van de bal, geven van een pass of aangaan van een combinatie ging helaas best wel vaak niet zoals de bedoeling was. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren, maar zorgt bij de coach wel voor ergernis en verder opgeschoven inhammen.

De wedstrijd werd bijna een psychologisch spelletje, waarbij ALC uiteindelijk de winnaar werd. Na iedere achterstand werd de rug gerecht. De onzen bleven, ondanks de tegenvallers af en toe, arbeid leveren. De 0-1, 1-2 en 2-3 achterstanden werden tenietgedaan en zelfs omgebogen naar een voorsprong. Bij het bereiken van de 6 3 tussenstand was het verzet van de groenzwarten gebroken en ALC wist de wedstrijd winnend af te sluiten: 8-4. Natuurlijk kwam het ALC niet slecht uit, dat de Grasshoppers-spits kennelijk andere verplichtingen had, in de rust werd gewisseld en niet meer terug kwam in het veld. Echter, het ‘kop omhoog’-gehalte bij ALC was prima aanwezig en wist uiteindelijk de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Dat we daarbij een spits als Kevin hebben, is voor het team en de coaches erg fijn. Als het voetbal niet zo gaat als gewenst, passen we de bal diep en vertrouwen op zijn snelheid. En hoewel echt niet alles goed ging, wist hij toch maar liefst 5 goals te scoren. Mark maakte er 2, Sammy 1.

Eind goed, al goed. Al gaan wel de geruchten, dat Grasshoppers het team na de 3e verliespartij op rij, teruggetrokken hebben uit de competitie….

A.s. zaterdag spelen we uit tegen Schagen United, aftrap 10.303 uur, vertrek 09.30 uur vanaf het dorpsplein. Komt u supporteren? O ja, we benne ok nag op de foto weest: