• 10 april 2022 ALC winnaar 2e periode van klasse 5A! 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
  21 mei 2022
  ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 21 mei 2023 ALC seizoen 2023-2024 ook 4e klasser!
 • KGB JO16 – ALC JO16, 7 oktober 2023

  De laatste wedstrijd van de eerste (beker)serie. Dat we niet zouden doorbekeren, was al een paar weken duidelijk, maar ook KGB had nog weinig punten behaald, dus wellicht lagen er kansen in Bovenkarspel….

  Nou not dus. Ondanks de rentree van Mark in de selectie lukte het de mannen niet om een goal te maken. De kansen waren er wel degelijk, maar we waren simpelweg niet in staat om de bal achter hun keeper te krijgen. Daar was KGB een stuk effectiever in, want aan het einde van de wedstrijd hadden zij 3 goals en wij 0. De inzet was absoluut aanwezig, het gemopper gelukkig niet of nauwelijks, maar het voetbal helaas ook minder. Veel vuurpijlen naar voren, waar het vrij eenvoudig was voor de KGB-verdediging om weg te werken. Gewoon te weinig voetbal in het team, waar dat bij de tegenstander wel, in ieder geval meer, aanwezig was. Het past naadloos in ons begin van het seizoen. De eerste wedstrijd, nog vol zelfvertrouwen, getankt in het vorige seizoen, verloren we thuis maar nipt en dan ook nog door een penalty, gegeven in de eindfase. Daarna sloeg het blessurespook toe (Sepp, Arne, Mark) en kregen we te maken met andere afzeggingen, waardoor we als team soms maar met 1 wissel aan een wedstrijd begonnen. Dat gaat natuurlijk doorwerken in de koppies van de mannen. Maar goed mannen, daarom is het fijn dat de groep uit 16 spelers bestaat en we in ieder geval nog geen wedstrijden niet hebben gespeeld vanwege spelerstekort.

  Wel doe ik een beroep op jullie om vanaf de nieuwe speelreeks zoveel als mogelijk op de speeldag beschikbaar te zijn. Je bent onderdeel van een team, we doen het als groep en in overleg is vaak veel mogelijk. Bij ziek en zeer is er uiteraard niet altijd aan te ontkomen, maar je komt niet “op voetbal” om op zaterdag niet mee te doen. Overweging.

  Zaterdag de 28e beginnen we weer opnieuw, in de 3e klasse, met een uitwedstrijd tegen Petten JO16. Daar staat de aftrap 13.00 uur gepland, we vertrekken 12.00 uur vanaf het dorpsplein. Voor de ouders: geven jullie a.u.b. even aan of jullie wel of niet rijden?