• 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
  21 mei 2022
  ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 21 mei 2023 ALC seizoen 2023-2024 ook 4e klasser! 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax
 • Kolping Boys JO16 – ALC JO16, 6 april 2024

  Prachtige, warme, voetbalmiddag in Alkmaar. Waar de eerste kansen eigenlijk voor ALC waren. Maar waar op de trainingen de ballen regelmatig scherp in de hoeken van het doel verdwijnen, werden ze nu op of in de buurt van de keeper geschoten. En dat was heel jammer, want het duurde niet heel lang voordat we een lesje in effectiviteit kregen van de gastheren. In de handbalsport heet zoiets, geloof ik, een break-out.

  Na een afgeslagen aanval van ALC bouwde Kolping razendsnel via de verdediging en middenveld op, ons middenveld wist niet zo snel om te schakelen, plotseling stonden er 6 van hullie tegen 4 van ons. Dit wisten ze perfect uit te spelen en zo, op dat moment tegen de verhouding in, keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Niet zo heel lang daarna gevolgd door nog een tegengoal via een ingestudeerde corner. Kort genomen, terug getikt naar een medespeler, die op de hoogte van de 16 meterlijn een voorzet richting 2e paal verstuurde, waar Sepp zijn tegenstander even kwijt was, die vervolgens de 2-0 kon maken.

  Na de rust wisten we het tij niet te keren. Kolping Boys was op het “eigen” kunstgras duidelijk in het voordeel en in de omschakeling gewoon beter dan ALC. Onze uittrappen en lange ballen waren niet te halen voor Koen, Micha, Arne, Baha en Kevin. Te hard, te snel, vaak geen aansluiting van medespelers, moeite met het onder controle krijgen van de bal. Kolping zocht het veel meer in de combinatie en snelle tegenstoten. Dat deden ze heel goed en ze liepen uit tot 4-0 voordat Kevin de eer wist te redden. Een verre bal wist hij goed in te schatten (en de Kolping verdediging niet), de keeper werd omspeeld en de 4-1 was een feit. Helaas razendsnel gevolgd door een goal van Kolping Boys, die onze verdedigers van het kastje naar de muur stuurden en fraai de 5-1 wisten uit te spelen. Toen was het punt dat de monden meer aan het werk waren dan de benen al lang bereikt, zoals de vaste lezer wel zal begrijpen. Het was warm, het lukte niet, de fut was er uit, het ging niet meer lukken deze middag.

  Op waarde geklopt, heet dat dan. En daar moeten we het mee doen, een dergelijke eindstand liegt meestal niet. Pluim voor Moos, die weinig kon doen aan de tegengoals maar wel goed bleef coachen en Micha, die alle plekken op het middenveld én de spitspositie heeft bemand deze wedstrijd en, bijna 😉, alle energie en focus op het voetballen wist te houden.

  Komende zaterdag weer eens een thuiswedstrijd, tegen het andere oranje: Volendam komt op bezoek. We trappen 10.30 uur af, s.v.p. 10.00 uur in de kleedkamer.