• 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
  21 mei 2022
  ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 26 mei 2024 ALC seizoen 2024-2025 weer 4e klasser! 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax
 • Purmerend JO16 – ALC JO16, 23 maart 2024

  De groep bestond uit slechts 12 topatleten deze wedstrijd door blessures bij Sam en Sammy en een zieke Arne. Maar da’s genoeg hoor, we hadden zelfs nog 1 wissel: Koen mocht naast de coach plaatsnemen. Op het veld toonde Purmerend zich een gelijkwaardige tegenstander. De spits gaf Dylan handenvol werk en ook Sepp had te maken met een lastige tegenstander. Zoals ik in het vorige verslag al schreef, hebben we de minder sterke ploegen (volgens de ranglijst) inmiddels wel gehad, dus de kans dat je iets meer “an de bak” moet, wordt dan steeds groter.

  Maar dan moeten we dat wel met z’n allen doen! En helaas stond niet bij alle spelers de muts goed op het hoofd. Het wedstrijdverloop hielp ook niet. Waar ALC de sporadische scoringskansen niet wist te verzilveren, was het voor Purmerend, na een eerder gemiste penalty, vrijwel meteen raak. Moos kon een doelpoging van een doorgebroken Purmerender niet helemaal onder controle krijgen en de losgelaten bal werd dankbaar achter hem geschoten. En ook na de rust, toen de opgepepte ALC’ers er nog een keer goed tegen aan wilden gaan om alsnog de zeker niet onmogelijke overwinning binnen te slepen, wist Purmerend na een minuut of 5 al de 2-0 te maken na een misverstandje in de verdediging.

  Ondanks het onvermoeibaar gaten dichtlopen achterin van Luca, de vele kilometers van Keano en het sleurwerk voorin van Baha, lukte het ALC niet om de wedstrijd om te draaien. Koen vond nog een keer het net na een mooie assist van Mark, maar helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Baha scoorde, na goed doorgaan, nog wel een tegengoal.

  Toch merk je dan dat je met 1 wissel niet alle spelers die deze wedstrijd niet helemaal tot het gaatje konden gaan, even de wedstrijd van de kant kunt laten beleven. Het zat het elftal niet helemaal mee deze wedstrijd, dan verwacht je van de meer dragende spelers dat ze het team helpen, niet alleen in woord en gebaar, maar juist door zelf naar de bal toe te komen of anderszins aanspeelbaar of actief te zijn. Maar dat zat er, met name na de 2-0 van Purmerend, niet in. Als je qua voetbal aan elkaar gewaagd bent, wordt nu eenmaal het verschil vaak gemaakt in de details én tussen de oren: hoeveel vuur leg je in je spel, hoe moe wil je worden, hoe graag wil je winnen? Beleving in daden en minder in woorden. Adel verplicht en wie de schoen past, trekke hem aan.

  Zaterdag hebben we geen wedstrijd. Maandag 1 april is er GEEN training. Fijn Lentefeest allemaal!