• Schagen Utd JO14 uit

Schagen Utd JO14 - ALC JO14 0-2, 25.09.2021

Waar de dag onaangenaam begon voor de coach met een lekke achterband op het dorpsplein. Volgens de ANWB overigens, bleek later, het Burgemeester P. Kromplein, maar dat terzijde. Gelukkig waren er supporters in overvloed en konden Koen en ik een lift krijgen. Bedankt nog Rob.

De wedstrijd zelf liet een solide optreden van ALC zien tegen een bepaald niet onaardige tegenstander. Voorin liep een behendige snelle spits en achterin had de captain van Schagen de boel ook redelijk onder controle. Redelijk, maar niet helemaal. En ALC beschikt nu eenmaal over een spits (Kevin) die bijna iedere wedstrijd het net weet te vinden. Zo ook dit potje weer 2x, de eerste na goed doorsprinten en koel afmaken, de tweede na goed storend werk en een mooie assist van Mischa. Maar onze verdediging stond ook geconcentreerd te voetballen, uiteindelijk zelfs op de manier die we graag willen zien. Met Joppe en Sep (fijn potje Sep) áchter de aanvaller en het doel afschermend als de tegenstander de bal heeft en met het centrale duo geschakeld, waarbij 1 de spits van de tegenstander dekt en de ander rugdekking geeft aan de andere 3 verdedigers, het welbekende slot op de deur. Iets waar Luca zich de 2e helft succesvol van kweet. Het speelbord met magneetjes in de kleedkamer deed dus kennelijk wonderen… want de nul werd gehouden! Ook door een duidelijk aanwezige en sterk keepende Moos. Het lijkt wel of hij iedere week weer 5 centimeter langer wordt?!

De uitblinkersrol werd deze wedstrijd echter opgeëist door mid-mid Mark. Als Willy van de Kerkhof *) in zijn beste dagen bleek hij een ware plaag voor de tegenstander, die maar niet aan het opbouwen van een knappe aanval toekwam. Waar de bal was, was Mark, met een niet aflatende inzet, waar de rest van het team zich aan kon optrekken. Niet naast je schoenen gaan lopen Mark, maar je speelde een geweldige wedstrijd, waarvan we hopen dat er, met z’n allen, nog vele mogen volgen.

Te beginnen dan asjeblieft morgen, zaterdag 2 oktober. Dan spelen we thuis tegen de buren van Flevo (Middenmeer), die al een paar mooie overwinningen hebben behaald, dus we kunnen aan de bak. We trappen af om 11.00 uur, graag aanwezig niet later dan 10.30 uur.

Komt allen!

*) https://nl.wikipedia.org/wiki/Willy_van_de_Kerkhof; “Van de Kerkhof was een snelle, veel lopende middenvelder, die behalve opbouwend en aanvallend ook meeverdedigend werk verrichtte. Hij kreeg als voetballer de bijnaam 'De Stofzuiger' vanwege zijn verdiensten als balveroveraar en verdedigende werk, waarbij hij achter elke bal aan ging.”