• 10 april 2022 ALC winnaar 2e periode van klasse 5A! 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
  21 mei 2022
  ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 21 mei 2023 ALC seizoen 2023-2024 ook 4e klasser!
 • Strijders! ALC JO16 – JVC JO16, 29 november 2023

  Strijders inderdaad! Stuk voor stuk, in deze winterse avond-inhaalwedstrijd.

  Bijzonder prettig dat onze voetballers mijn verslagen, waarin ik mijn bezorgdheid over de mentale weerbaarheid van de heren wel eens uit, kennelijk lezen én er mee aan de slag gaan. De laatste wedstrijden laten ze zien wel degelijk met tegenslagen (schop voor de benen, …scheidsrechter, goede tegenstanders, tegendoelpunten, zwaar veld, wind en regen en gisteravond zelfs sneeuwbuien) kunnen omgaan en zich daar overheen kunnen zetten. Want het was koud en nat gisteravond! En de tegenstander, 6 punten uit 2 wedstrijden tot nu toe, was niet voor de poes. Als klap op de vuurpijl konden we ook nog eens niet beschikken over Daan en een door ziekte gevelde Moos. Geen keeper dus…

  Koen bleek (tijdens de wortels en doppers gevraagd) bereid om het gele keeperstenue te dragen. Hij stelde ons niet teleur: goed coachend van achteruit en ingrijpend wanneer nodig wist hij de 0 te houden! Prachtig om mee te maken, dat de andere spelers hem aan alle kanten hielpen. Alles, maar dan ook écht alles, werd uit de kast gehaald om schoten op doel te blokkeren. Kennelijk zonder enige angst werden benen of hele lichamen voor de dreigend-met-een-schot aanvallers van JVC (Julianadorp) geworpen en bleken spelers, soms na enige aanmoediging vanaf de kant, over een turbo te beschikken die we nog niet eerder ontdekt hadden, om zo de verdediging weer op orde te krijgen. De spanning droop er vanaf, zo zagen ook de toch nog in ruime aantallen gekomen supporters. Een extra pluimpje voor de verdediging, met een wederom zeer solide libero Mark, sterk spelende backs Joppe en Esrom en (voor mij) MotM Dylan, die naast zijn sterke en kordate ingrijpen ook rust bleef uitstralen en vaak voor een goede voortzetting zorgde.

  De mannen gingen ervoor, vormden deze avond echt een team en werden daarvoor beloond met een bijzonder welkome 1-0 overwinning. Geluk (want het was toch wel een 0-0 wedstrijd) dwing je ook een beetje af. Luca, eerst nog wat worstelend met de buitenspelval van onze opponent, wist een afgeslagen doelpoging van Kevin achter de keeper te krijgen en zo het team en zichzelf een mooi (verlaat verjaardags)cadeautje te bezorgen. Het was overigens 1 van de weinige keren dat we zo dicht in de buurt van het vijandelijke doel kwamen. Dan lezen jullie waarschijnlijk dat de tegenstander veel sterker was, maar dat was niet het geval. We waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Maar de strijd tegen de elementen zorgde voor een glad, steeds moeilijker bespeelbaar veld, waarin veel van de gevechten zich tussen de zestienmetergebieden afspeelden.

  Rekening houdend met de bloeddruk van de coach beëindigde de sterk (want weinig) fluitende scheidsrechter Stefan Tunderman precies op tijd de wedstrijd. Een massaal gejuich klonk, zowel in als buiten het veld. De netten konden omhoog, de lampen konden uit en de boombox (in de kleedkamer) aan op standje gehoorbeschadiging. We weten nu, dat er een engelbewaarder bestaat!

  A.s. zaterdag vervolgen we deze cyclus tegen de buren uit Wieringerwerf. De aftrap is 13.00 uur, vertrek 12.15 uur vanaf het dorpsplein.