• 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
  21 mei 2022
  ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 21 mei 2023 ALC seizoen 2023-2024 ook 4e klasser! 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax
 • Valken JO16 – ALC JO16, 16 september 2023

  Zo heb je een groep van 16 spelers en zo zijn het er nog maar 12, en dan nog alleen met dank aan Sepp, die iets met zijn werk had geregeld om met tenminste 1 wissel richting Hem te kunnen afreizen. Blessures (daar kun je uiteraard niet veel aan doen), werk, chillen met vrienden of “moe van schoolkamp”, 1 of 2 dagen vooraf nog even gemeld. Maar ik weet inmiddels dat het mijn tekortkoming is dat ik daar moeilijk mee kan omgaan, dus.

  Dank ook aan de familie Wagemaker, die noodgedwongen hun volledige wagenpark moest inzetten om de resterende voetballers op de plek van bestemming te krijgen.

  Baha begon “op de wissel”, maar moest na 20 minuten invallen voor Sammy, die niet helemaal fit bleek. Maar Sammy moest al redelijk snel ook weer aan de bak voor Arne, wiens liesblessure toch weer opspeelde. Baha ging centraal op het middenveld spelen. Een openbaring! Als Zidane in zijn beste dagen ging hij in de redelijk verzengende hitte voorop in de strijd en strooide met fraaie passjes richting de spitsen. Topwedstrijd Baha!

  Achterin moesten we improviseren door de afwezigheid van Luca, Mark en Dylan. Door de sterke aanvallers van Valken bleek dit een (te) zware opgave. Gelegenheids laatste man Sam, daar ook maar neergezet door de coach, had zijn handen vol aan het assisteren van Esrom, Sepp en Daan, die het zeer moeilijk hadden met hun directe tegenstanders. Halverwege de 1e helft ging Sam op zijn eigen plek (middenveld) spelen, Kevin verhuisde naar de spits en Koen, die vroeger vaker achterin speelde, werd laatste man. De achterstand op dat moment was inmiddels 4-1… Een korte opleving van ALC, via snelle counters, bracht ons terug naar 4-3, maar voor rust moesten we toch weer een paar keer capituleren voor het goede aanvalsspel van links naar rechts van de Valken. In de rust genoeg herstelwerkzaamheden te doen voor de coaches. De groep moed en durf inpraten uiteraard, het gejank richting medespelers proberen te stoppen, etc. Daarbij: Arne kon niet verder, Sammy speelde op halve kracht en Sepp stond het huilen nader dan het lachen. Een tegenstander die 2 koppen groter was, hartstikke zere enkels en dan ook nog teamgenoten die behoorlijk op de man aan het coachen waren. Hij moest echter doorgaan, omdat er geen wissels meer waren. En dat deed hij, Sepp rechtte zijn rug! Op aangeven van Baha wisselden Sepp en Esrom van kant en speelde Sepp een goede 2e helft.

  Uiteindelijk gingen we met maar liefst 9-4 de pottenbak in én de bietenbrug op. Twee periodes van ongeveer 5 minuten waarin tussen de oren collectief even kortsluiting optrad en we (2x) 3 goals te slikken kregen, waren hier mede debet aan. De doelpunten van ALC waren “Duitse” countergoals door Koen (mooie dieptepass van Kevin) en 2x Kevin, volgens mij beide (?) door assists van Baha. En een mooie combinatiegoal van Micha (goede inzet deze pot!), hoog in de rechterbovenhoek, na een eindpassje van Sam.

  Ja ja, de 2e klasse is geen speeltuin, zo blijkt maar weer. Alle hens aan dek, met en voor elkaar en focus op het spel, zonder gemopper naar elkaar graag, dán kunnen we partij geven. Dat gaan we zaterdag a.s. laten zien, ik hoop met een zo compleet mogelijke groep. We spelen uit tegen Always Forward, aftrap 17.00 uur, vertrek 16.15 uur vanaf het dorpsplein.