• Westfriezen uit

Westfriezen JO14 – ALC JO14, 30.10.2021

Eén keer moet de eerste keer zijn. Ik mag me al heel wat jaren bezighouden met het trainen en coachen bij ALC, maar ik kan me niet herinneren dat de brilstand als einduitslag het resultaat was. Mijn gedachten gingen even uit naar Frits van Turenhout (https://nl.wikipedia.org/wiki/Frits_van_Turenhout).

Het was overigens niet zo, dat we geen kans op de overwinning hadden. Als Westfriezen en ALC alle kansen die ze kregen benut hadden, dan was de einduitslag 2-15 geweest, maar dat mocht helaas niet zo zijn. De keeper van Westfriezen bleek een magneet voor alle schoten van ALC’ers. Een hoek zoeken bleek deze zaterdag een onmogelijke opgave en bijna alle schoten kwamen op zijn lichaam terecht (Kevin, Sammy, Stan). Of op de paal (Valentijn). Of er werd over de bal heen gemaaid (Koen). Of … of… of.

Wel was ALC duidelijk de bovenliggende partij. Helaas wisten we het niet in doelpunten uit te drukken. In de spaarzame momenten dat Moos in actie moest komen, deed hij dat bekwaam. Luca en Daan hielden het fort achterin, soms met wat kunst- en vliegwerk, keurig dicht. Omdat ook Sepp, Joppe, Koen en Mischa achterin een solide wedstrijd speelden, was de verdediging deze wedstrijd de sterkste linie. Ik hoop dat dat a.s. zaterdag ook zo is, want dan komt Hauwert op bezoek en die wisten de vorige wedstrijd maar liefst 10x te scoren….

Zaterdag dus Hauwert thuis, aftrap 11.00 uur, graag aanwezig in de kantine niet later dan 10.30 uur.