• Wiron JO14 uit

Wiron JO14 – ALC JO14, 4 september 2021

Een prachtige dag om het nieuwe voetbalseizoen te beginnen. Alle 14 matadoren waarmee we het dit seizoen gaan doen waren aanwezig. Met al weer (bijna allemaal) 4 trainingen in de benen waren de mannen vol vertrouwen om de roodzwarte kleuren weer te laten dansen op de velden.

Dat het toch iets anders liep doet niets af aan het feit dat het team een prima pot op de mat toverde. De sterkhouders in de as van het veld lieten een bewonderenswaardige werklust zien, waaraan de rest van het team zich kon optrekken. Onze benjamin Valentijn liet als linkshalf niet met zich sollen. Spelers die 3 of 4 jaar ouder waren, werden door hem zonder angst aangepakt. Micha als rechtsback liet zich ook niet voor 1 gat vangen en greep streng maar niet altijd rechtvaardig (want je mag je tegenstander niet omhelzen) in.

Maar van het hierboven genoemde dansen kwam toch niet veel terecht. Wiron bleek een stugge ploeg, die met de nodige energie bestreden moest worden. Combineren werd wel geprobeerd, maar af en toe een lange haal richting Kevin was soms de enige uitweg om paniek op de eigen helft te voorkomen. Een makkelijk gegeven strafschop en een goede combinatiegoal zorgden voor een 2-0 achterstand bij rust. Overigens was ALC bepaald niet kansloos, maar helaas ontbrak hier en daar de scherpte. Sammy was niet helemaal fris en fruitig uit het schoolkamp gekomen en Kevin kwam er achter dat in Den Oever ook jongens wonen die aardig goed kunnen sprinten…. Achterin kon Daan door een blessure helaas geen belangrijke rol spelen, maar gelukkig hadden Luca en Koen (MOTM Koen!) kracht voor 4 en sleepten het team door menig hachelijke situatie, gesteund door Sam die ook, zeker voor zijn doen 😉, heel veel “vuile” meters maakte. Een wederom makkelijk gegeven penalty werd door Wiron prima benut, waardoor de 3-0 eindstand werd bereikt. Maar nogmaals, we zijn strijdend en met de nodige pech ten onder gegaan. De rode hoofden na afloop in de kleedkamer spraken boekdelen.

MAAR minder blij waren Mark en ik met de scheldwoorden die de scheidsrechter naar zijn hoofd geslingerd kreeg na het toekennen van de 2e penalty aan Wiron. Natuurlijk, het was een jonge scheidsrechter en ook in mijn ogen gaf hij beide strafschoppen nogal makkelijk, maar hij is ook een vrijwilliger die ons een mooie sportdag probeert te bezorgen en die verdient het niet voor van alles en nog wat uitgemaakt te worden. Afgelopen maandag op training heb ik de jongens verteld, dat een herhaling hiervan betekent, dat ik de scheldende speler(s) zal wisselen en de rest van de wedstrijd niet meer zal laten invallen. Ook als dit betekent dat we met 10 of 9 spelers verder moeten in de wedstrijd. Uiteraard zijn onze zonen allemaal verschillend, maar sommigen zijn wel erg makkelijk en snel grof in de mond. En dat slaat vervolgens snel over naar de anderen. Voor wie het betreft, zich aangesproken voelt, haar of zijn kind hierin herkent: ik wil u, maar eigenlijk allen, vragen daar thuis met uw kind aandacht aan te besteden. Met dank alvast.

A.s. zaterdag spelen we thuis tegen DWOW, aftrap 11.00 uur, graag aanwezig in de kantine uiterlijk 10.30 uur.