• 28 november 2021 Sander Lorie scoort 10 keer in de wedstrijd ALC 1 – Kaagvogels (12-1)! ALC JO11 kampioen!
  21 mei 2022
  ALC 1 promoveert naar de 4e klasse! 12 juni 2022 25 september 2022 ALC – DWB 21 mei 2023 ALC seizoen 2023-2024 ook 4e klasser! 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax 17 juni 2023 ALC Legends – Lucky Ajax
 • ZOB JO16 – ALC JO16, 9 maart 2024

  ZOB staat voor Zuid Oost Beemster en het complex is over de A7 verrassend snel bereikbaar (20 minuutjes), dus we waren ruim op tijd ter plekke. Helaas nog steeds zonder de geblesseerde Sam en deze wedstrijd ook zonder Dylan, die zijn kwaliteiten in de plaatselijke buurtsuper etaleerde.

  Het werd een wedstrijd van net niet voor ALC tegen de ploeg met de minste verliespunten. We gaven aardig partij op het kunstgras, waar we overigens duidelijk wel aan moesten wennen, maar het zat allemaal niet mee. Ballen werden vaak met te hoge snelheid geplaatst en dus niet te halen, want op dit veld waren geen hobbeltjes en kuiltjes. Ballen stuiterden hoog en (nog?) niet iedereen beschikt over de techniek om de bal snel onder controle te krijgen. E.e.a. zorgde voor, laat ik zeggen, kleine irritaties over en weer, helaas met name bij de spelers die voor ons het verschil kunnen maken. De kansen die we kregen, waren helaas niet besteed aan Kevin en Koen. Het vizier stond niet op scherp en de koelbloedigheid ontbrak. Dat kan uiteraard gebeuren, je kunt niet iedere keer 6 gooien, maar ik verwacht dan wel dat je voor het team en jezelf wel alles blijft geven en het goede voorbeeld blijft geven. Punt.

  Wetmatigheid in het voetbal: als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel. En zo geschiedde. Een mooie passeerbeweging van 1 van de ZOB-spitsen stuurde Esrom het bos in (en dat gebeurt niet vaak!): 1-0. Een kwartier later kwam de 2-0 op de borden toen Moos werd verschalkt door een mooie boog over hem heen. Rust.

  De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. ALC was niet goed in staat een vuist naar voren te maken en ZOB, met een goede spits en hele sterke laatste man, kwam nauwelijks in de problemen en was richting ALC-doel vaak nog wel gevaarlijk. Via Kevin wisten we uiteindelijk toch de Anschlusstor te maken (2-1), maar in onze jacht op de gelijkmaker wist ZOB nog een keer goed gebruik te maken van de geboden ruimte en de 3-1 te maken.

  Jammer en toch ook wel een beetje onterecht, want we zijn bepaald niet weggespeeld en hadden toch ook zeker 5-6 kansen om zelf te scoren. Maar goed, de bedoeling van het spel is uiteindelijk om 1 goal meer te maken dan de tegenstander en dat is ons niet gelukt.

  De pluim van de week geef ik aan Sepp en Joppe. Sepp speelde een berenpartij tegen een kop grotere tegenstander, die nauwelijks aan de bak kwam. Ook Joppe gaf zijn directe tegenstander weinig speelruimte en wist vanaf de rechtshalfplaats een aantal prima assists te geven.

  Zaterdag a.s. herkansen, uit tegen een oude bekende: KGB (Bovenkarspel). Aftrap 13.00 uur, vertrek 12.00 uur vanaf het dorpsplein.